Σύντομο ιστορικό της οικογένειας και της επιχείρησης

Ο Αντώνης Μπραουδάκης είναι ο ιδρυτής μιας οικογενειακής επιχείρησης που περιλαμβάνει την κατασκευή παραδοσιακών οικημάτων για τους επισκέπτες, ένα διώροφο λαογραφικό μουσείο που φιλοξενεί παραδοσιακά και ιστορικά εκθέματα, μία βιοτεχνία και δύο καταστήματα που πουλάνε οικογενειακά προϊόντα. Όλα αυτά υλοποιήθηκαν με τη φροντίδα και την επιμονή που έδειξαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, εμπνευσμένα από τον παππού του Αντώνη, Γιώργο Μπραουδάκη, που φρόντισε να μεταβιβάσει στα εγγόνια του τα οικογενειακά μυστικά της παραγωγής της τσικουδιάς, του κρασιού και του λαδιού. Η επιχείρηση της οικογένειας Μπραουδάκη αποσκοπεί στην προσφορά της ζεστής, κρητικής φιλοξενίας σε όλους τους επισκέπτες, βοηθώντας τους έτσι να εξοικειωθούν με την κρητική εξοχή και φύση, καθώς και με την τοπική και γενική ιστορία του νησιού.

Οι Υπηρεσίες μας

Η βιοτεχνία με τα παραδοσιακά κρητικά προϊόντα


Η εταιρία μας ασχολείται με την παραγωγή, τη συσκευασία και την εμπορία παραδοσιακών κρητικών προϊόντων διατροφής, συνεχίζοντας έτσι την παραδοσιακή οικοτεχνία της οικογένειας. Η εταιρία χρησιμοποιεί τη γνώση πολλών χρόνων οικογενειακής παράδοσης, αξιοποιεί τον πλούτο της κρητικής υπαίθρου, ενώ παράλληλα προσβλέπει στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου για έναν τρόπο ζωής φιλικότερο προς το περιβάλλον και πλησιέστερο στις παραδόσεις και τις ανθρώπινες αξίες. Για το λόγο αυτόν, η σχέση που αναπτύσσουμε με τους πελάτες μας στηρίζεται στους βασικούς κανόνες της κρητικής φιλοξενίας.

Κάθε πελάτης είναι ένας «ξένος», τον οποίο δεχόμαστε στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στον οποίο δίνουμε τη δυνατότητα να αποκτήσει την απαραίτητη γνώση για τον τρόπο ζωής των κατοίκων της κρητικής υπαίθρου.

Η εταιρία μας είναι ένας χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων στον οποίο μπορεί ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με την ιστορία του τόπου, τα προϊόντα της κρητικής γης και την επεξεργασία τους.

Η τσικουδιά, το κρασί, το λάδι, τα φημισμένα αρωματικά φυτά και το θυμαρίσιο μέλι από τις Κρητικές Μαδάρες γεμίζουν ένα χώρο γνήσιο που προκαλεί το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του επισκέπτη, καθώς μπορεί να πάρει μαζί με τα προϊόντα της γης κι ένα κομμάτι της κρητικής ιστορίας και παράδοσης.

Το κατάστημά μας στη Γεωργιούπολη

Τo κατάστημά μας στη Γεωργιούπολη, κατασκευάστηκε για να προωθήσει τα σπιτικά, οικογενειακά μας προϊόντα που κυμαίνονται από μια ποικιλία λαδιών και βοτάνων σε θυμαρίσιο μέλι, κρασί, τσικουδιά και ούζο.
Το κατάστημά μας στις Βρύσες

Τo κατάστημά μας στις Βρύσες, κατασκευάστηκε για να προωθήσει τα σπιτικά, οικογενειακά μας προϊόντα που κυμαίνονται από μια ποικιλία λαδιών και βοτάνων σε θυμαρίσιο μέλι, κρασί, τσικουδιά και ούζο.
Eδώ βρίσκονται όλα τα προϊόντα της οικογένειας Μπραουδάκη, τα εργαστήρια παραγωγής και τυποποίησης καθώς και το λαογραφικό μουσείο
Τα παραδοσιακά οικήματα


Τα παραδοσιακά μας οικήματα λειτουργούν ως ξενώνες φιλοξενίας των επισκεπτών και κατασκευάστηκαν ώστε να εξασφαλίζουν την άνετη διαμονή των επισκεπτών που θέλουν να εξερευνήσουν τη φύση και τον τοπικό τρόπο ζωής. Τα σπίτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με παραδοσιακή επίπλωση, με πλατιά μπαλκόνια και έναν χώρο παρκαρίσματος σε κοντινή απόσταση. Με λίγα λόγια, τα σπίτια αποτελούν το ιδανικό καταφύγιο για οικογενειακές διακοπές, παρέχοντας την ανάλογη θαλπωρή και ηρεμία που αναζητούν οι επισκέπτες στο ίδιο τους το σπίτι.
Το λαογραφικό μας μουσείο


Στα πλαίσια των πολλαπλών δραστηριοτήτων της εταιρίας μας οργανώθηκε μια σημαντική λαογραφική έκθεση, με σκοπό το ζωντάνεμα του παραδοσιακού τρόπου ζωής στην Κρήτη και ειδικότερα της περιοχής του Αποκορώνου. Η μνήμη που ποτίζει τις συλλογές του μουσείου γίνεται πηγή πληροφοριών και πολύτιμος οδηγός για τις συνήθειες και τα έθιμα, τα υλικά και τον τρόπο εργασίας, τη ζωή την ίδια με τις χαρές και τους μόχθους της.