Τσικουδιά (ρακί)

Ο παραδοσιακός λέβητας όπου παράγουμε τη δική μας τσικουδιά υπάρχει από το 1890. Κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας τις συνταγές για την απόσταξη των σταφυλιών, που σήμερα αποτελούν τη βάση της παραγωγής του, παγκοσμίως γνωστού πλέον προϊόντος, της τσικουδιάς.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη τσικουδιάς:
1. Το πρώτο περιέχει 38% αλκοόλ και φέρει μια περισσότερο φρουτώδη και απαλή γεύση (φωτογραφία).
2. Το δεύτερο περιέχει 45% αλκοόλ. Έχει επίσης ιδιαίτερο άρωμα και γεύση.
3. Το τρίτο αναμειγνύεται με μέλι (πολύ δημοφιλές στις μέρες μας) και πίνεται το χειμώνα ζεστή, βοηθώντας στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και των πονόλαιμων, ή το καλοκαίρι παγωμένη.

Οι τσικουδιές μας δεν περιέχουν ξυλόπνευμα (μεθυλική αλκοόλη), διότι γίνεται διαχωρισμός του τσάμπουρου από τη ρόγα του σταφυλιού και χρησιμοποιούμε μόνο τη ρόγα του σταφυλιού στην απόσταξη, ενώ το τσάμπουρο είναι εκείνο που περιέχει την παραπάνω ουσία.
Μπορειτε να προμηθευτείτε τσικουδια απο τα καταστηματα μας στην Γεωργιούπολη.